Actueel

19 december 2014

Klaar voor Later?

De Nederlandse bevolking is aan het vergrijzen. Om de vergrijzing op te kunnen vangen heeft de Nederlandse overheid het economische beleid aangepast. Dit heeft grote gevolgen voor uw pensioen en zorg.

8 december 2014

Azië biedt nog steeds aantrekkelijke groeikansen voor beleggers

 • 60% van de wereldbevolking woont in Azië
 • Stijging van het inkomensniveau in Azië
 • Forse groei middenklasse
 • Toenemende levensverwachting, waardoor groter potentieel rijke ouderen

5 december 2014

Beleggingsvisie november/december

In de Fitvermogen Beleggingsvisie geven we onze maandelijkse visie op de markten, brengen we fondsen onder uw aandacht die naar verwachting de beste vooruitzichten hebben en focussen we met ‘Fonds onder de aandacht’ op een specifiek fonds.

3 december 2014

Duurzaam of verantwoord beleggen?

Verantwoord beleggen is een veel gebruikte term die de zogenaamde “ESG criteria” omvat. ESG staat voor Environmental, Social en Corporate Governance, vertaald naar het Nederlands is dat milieutechnisch, sociaal en deugdelijk bestuur. Deze criteria worden bij een verantwoorde belegging meegenomen met het oog op de te nemen risico’s en de mogelijk te behalen rendementen. Verantwoord beleggen gaat verder dan duurzaam beleggen. Duurzaam beleggen wordt aangeduid als Socially-, Responsible Investing (SRI) wat de vertaling is voor “sociaal verantwoord beleggen”. Traditioneel legt verantwoord beleggen meer de nadruk op maatschappelijk rendement door het stimuleren en/of uitsluiten van bepaalde gedragingen en activiteiten.

20 november 2014

Uitkering interim-dividend Nederlandse ING beleggingsfondsen 4e kwartaal 2014

Hierbij deelt ING Fund Management B.V. als beheerder van de Nederlandse ING beleggingsfondsen mede dat zij heeft besloten het interim-dividend in het 4e kwartaal 2014 uit te keren op donderdag 20 november 2014.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.