Actueel

14 mei 2024

Jaarlijkse aandeelhoudersvergadering Goldman Sachs fondsen

Op 19 juni a.s. zullen de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen van de Goldman Sachs fondsen plaatsvinden. Aandeelhouders die zich hier voor willen registreren kunnen dit doen tot 7 juni a.s.

30 april 2024

Dynamic Mix kwartaalupdate: Aandelen bleven sterk presteren in het eerste kwartaal, staatsobligaties verloren licht terrein

Terugblik

Na een sterk einde van 2023, bleven wereldwijde aandelen uitstekend presteren tijdens het eerste kwartaal van 2024. Hierdoor bereikten verschillende aandelenindices nieuwe recordhoogtes. Tekenen van verbetering in de wereldwijde maakindustrie, een veerkrachtige Amerikaanse economie en een herbalancerende arbeidsmarkt ondersteunden de risicobereidheid onder beleggers. Verder reageerden de markten enthousiast op de plannen van de belangrijkste centrale banken (met uitzondering van de Bank of Japan (BoJ)) om waarschijnlijk rond medio 2024 hun beleidsrente te beginnen verlagen.

2 februari 2024

Bericht aan de aandeelhouders Goldman Sachs Funds III

In overeenstemming met de wet- en regelgeving van toepassing, sturen wij, Goldman Sachs Asset Management B.V., u hierbij een bericht aan aandeelhouders betreffende één of meerdere beleggingsfondsen waarin u belegt. Indien u akkoord bent met de voorgestelde wijzigingen, zoals vermeld in deze aankondiging, is het niet nodig om actie te ondernemen.

31 januari 2024

Dynamic Mix maandupdate: aandelen zetten opmars voort, rente daalt verder

Met ingang van kalenderjaar 2024 zal het Dynamic Mix update op kwartaalbasis gepubliceerd worden

Terugblik

Ook december was een goede maand voor de financiële markten. De veerkracht van de Amerikaanse economie, gunstige prijsontwikkelingen en een meer gematigde toon van de Federal Reserve in de VS gaven het beleggerssentiment een positieve impuls. Hogere aandelenkoersen en lagere rentestanden waren het resultaat.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.