Actueel

31 januari 2024

Dynamic Mix maandupdate: aandelen zetten opmars voort, rente daalt verder

Met ingang van kalenderjaar 2024 zal het Dynamic Mix update op kwartaalbasis gepubliceerd worden

Terugblik

Ook december was een goede maand voor de financiƫle markten. De veerkracht van de Amerikaanse economie, gunstige prijsontwikkelingen en een meer gematigde toon van de Federal Reserve in de VS gaven het beleggerssentiment een positieve impuls. Hogere aandelenkoersen en lagere rentestanden waren het resultaat.

28 december 2023

Dynamic Mix maandupdate: aandelenmarkten herstellen, rente daalt fors

Terugblik


De aandelenkoersen zijn in november fors hersteld na drie volatiele maanden. Ook vastrentende waarden presteerden sterk. De dalende inflatie en relatief gezonde arbeidsmarkt resulteerden in gunstiger verwachtingen bij beleggers over toekomstige economische ontwikkelingen. In de VS leidde dit tot het inprijzen van meer rentedalingen in 2024. De Amerikaanse kerninflatie, met 2.5% over de laatste zes maanden (op jaarbasis), is duidelijk gedaald en onder de verwachte 2.6% kerninflatie in 2024. Ook in de Eurozone verrasten de inflatiecijfers positief, wat ook daar het geloof versterkte in een ruimer monetaire beleid. Op de valutamarkten zagen we een sterke daling van de dollar ten opzichte van veel andere valuta. De euro won 3.2% versus de dollar.

19 december 2023

Aangepast orderen en openingstijden i.v.m. feestdagen

In verband met de feestdagen kent FitVermogen een aantal aangepaste openings- en ordertijden. Voor informatie over welke koers u krijgt voor uw order, willen wij u graag verwijzen naar de veelgestelde vragen omtrent orders op onze website.

7 december 2023

Jaarlijkse dividenduitkering Luxemburgse Goldman Sachs beleggingsfondsen

Goldman Sachs Asset Management B.V. laat u, als beheerder van de Goldman Sachs beleggingsfondsen, graag weten dat verscheidene Luxemburgse Goldman Sachs beleggingsfondsen een jaarlijks dividend uitkeren.

7 december 2023

Dynamic Mix maandupdate: daling aandelenkoersen houdt aan in oktober

Terugblik1

De correctie op de aandelenmarkten zette zich voort in oktober. Daarnaast liep de rente verder op in de VS, met negatieve rendementen op Amerikaanse obligaties als gevolg.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.