Actueel

10 juli 2023

Dynamic Mix maandupdate: grote verschillen op markten in mei

Terugblik

Op de financiële markten waren vorige maand grote verschillen zichtbaar, terwijl de macro-economische data evenmin eensluidend waren.

5 juli 2023

BAVA Goldman Sachs Premium Dividend fund

Goldman Sachs Asset Management B.V. (de "Beheerder") is voornemens om het Goldman Sachs Premium Dividend Fund (NL) (“Verdwijnende Fonds”) samen te voegen met het Goldman Sachs Europe Equity Fund (NL) (“Verkrijgende Fonds”). Voor een gedetailleerde beschrijving van de samenvoeging, de redenen daarvoor en de precieze gevolgen daarvan voor de huidige aandeelhouders in het Verdwijnende Fonds wordt verwezen naar het door de Beheerder opgestelde informatie document, dat vanaf heden beschikbaar is op www.gsam.com/responsible-investing onder Nieuws en mededelingen van de Beheerder (het "Informatie Memorandum").

22 juni 2023

Jaarlijkse Dividenduitkering Nederlandse Goldman Sachs beleggingsfondsen

DividendDe directie, tevens zijnde de beheerder Goldman Sachs Asset Management B.V. laat u, als beheerder van de Goldman Sachs beleggingsfondsen, graag weten dat verscheidene Nederlandse Goldman Sachs beleggingsfondsen hun jaarlijks dividend zullen uitkeren. Deze Nederlandse beleggingsfondsen keren dit dividend uit op 19 juli 2023, waarbij de zogeheten ‘ex-dividend’ datum is vastgesteld op 28 juni 2023.

9 juni 2023

Dynamic Mix maandupdate: april verloopt relatief kalm

Terugblik

April was een relatief rustige maand voor de financiële markten, ondanks de recente onrust in de bankensector, zorgen over het Amerikaanse schuldenplafond en economische data in de Verenigde Staten die een gemengd beeld gaven. Terwijl sommige Amerikaanse inflatiecijfers hoopgevend waren, is de inflatie in de Verenigde Staten en de Eurozone nog beduidend hoger dan de centrale bank beogen. Verschillende vertegenwoordigers van de Amerikaanse Federal Reserve hintten dat renteverlagingen onwaarschijnlijk zijn in hun basisscenario. De rentemarkten hielden wel rekening met een verlaging.

6 juni 2023

Optimalisatie impact aandelenfondsen

Het bereiken van een meer inclusieve samenleving is in de afgelopen jaren een steeds belangrijker beleggingsthema geworden. Tegelijkertijd zijn zowel het Goldman Sachs Global Smart Connectivity Equity fonds en het Goldman Sachs Global Health & Well-being Equity fonds steeds meer gaan beleggen in bedrijven die oplossingen bieden voor problemen rondom dit Social Impact thema.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.