Vrij beleggen en Fiscaal beleggen

FitVoorLater biedt twee varianten. U kunt in beide varianten vermogen opbouwen via beleggingen in fondsen. Een combinatie van beide rekeningen is ook mogelijk.

Vrij Beleggen
Voor iedereen die aanvullend pensioen wil opbouwen. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u inlegt en u bent ook altijd vrij om uw inleg weer op te nemen. U kunt kiezen uit 16 beleggingsfondsen: aandelen-, obligatie- of mixfondsen die speciaal geselecteerd zijn om op comfortabele wijze pensioen op te bouwen.

Fiscaal Beleggen
Heeft u een relevant inkomen boven de 128.810 (situatie 2023)? Dan kunt u profiteren van fiscale voordelen. U moet dan wel aan een aantal wettelijke voorwaarden voldoen. Zo zijn uw inleg en rendement geblokkeerd tot het moment dat u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Ook is de hoogte van de inleg afhankelijk van uw inkomen.

Voor de uitgebreide voorwaarden van Fiscaal Beleggen klik hier.

Uw beleggingswensen

Of u nu kiest voor Fiscaal beleggen of Vrij beleggen, in FitVoorLater heeft u verschillende mogelijkheden.

Gemaksfondsen
Veel beleggers hebben behoefte aan een gemakkelijke totaaloplossing: een goed gespreide portefeuille tegen lage kosten die aansluit bij hun persoonlijke situatie. Onze oplossing hiervoor zijn de vijf Gemaksfondsen.
In deze fondsen worden aandelen en obligaties in verschillende verhoudingen gecombineerd. Ieder fonds kent daarmee een eigen verhouding tussen risico en rendement. U kiest op deze manier eenvoudig het fonds dat bij u past.
Onze fondsmanagers houden voor u de beleggingen in de gaten en zoeken naar de investeringen die het beste in de door u gekozen strategie passen.

Strategiefondsen
Wilt u meer variatie in uw beleggingsportefeuille? Dat kan uiteraard ook. FitVoorLater biedt in dat geval de keuze uit een aantal Strategiefondsen. Dit zijn fondsen die beleggen in aandelen- en obligatiecategorie├źn zoals wereldwijde aandelen, duurzame aandelen of obligaties van opkomende landen. De keuze van de fondsen in uw portefeuille maakt u zelf.

Geldmarktfonds
Wilt u tijdelijk minder risico lopen, bijvoorbeeld omdat u bijna met pensioen gaat? Dan kunt u in FitVoorLater kiezen voor een Geldmarktfonds. Let wel: bij de huidige lage rentestanden zijn de rendementen van de geldmarktfondsen laag.

Voor uitgebereide informatie kunt u de brochure dowloaden.


Bekijk deze animatie om te bepalen of beleggen iets voor u is.

FitVoorLater beleggingspropositie

 1. Een selectie van FitVermogen fondsen
  • Onze Gemaksfondsen: vijf mixfondsen met een verschillend risicoprofiel
  • Onze Strategiefondsen: aandelen- en obligatiefondsen met een focus op dividend
  • Een Geldmarktfonds: kortlopende leningen
 2. Flexibiliteit:
  • U kunt maandelijks of eenmalig beleggen
  • U kunt kostenloos op- en afbouwen wanneer u wilt (FitVoorLater - vrij beleggen)
  • Op ieder moment online inzicht in uw belegging(en)