Actueel

19 februari 2014

Een valkuil voor beleggers?

Institutionele beleggers kopen weer aandelen van de opkomende wereld. Meerdere effectenhuizen adviseren de regio te kopen. De koersen zijn fors gedaald en de waardering lijkt aantrekkelijk. Echter, het kopen op gedaalde aandelenkoersen is geregeld een valkuil voor beleggers, zo leert de ervaring.

18 februari 2014

Morningstar Awards 2014

ING IM speelt een absolute hoofdrol bij de nominaties van de mixfondsen. De vermogensbeheerder gaat er zeker met één Morningstar Award vandoor.

6 februari 2014

1 op 8 Nederlanders vertrouwt meer op loterij dan beleggen

Uit recent onderzoek van ING Investment Management (ING IM) voor FitVermogen.nl* blijkt dat 1 op de 8 Nederlanders denkt eerder zijn financiële doelen te bereiken door een lot uit de loterij, dan door te beleggen. Dit terwijl de kans op de hoofdprijs bij de staatsloterij slechts 1 op 2,9 miljoen** is.

27 januari 2014

Waarom is de economie eigenlijk uit het dal geklommen?

Misschien lijken economen wel meer op voetballers dan zij willen toegeven. Zoals een voetballer niet precies begrijpt hoe hij dat ene mooie doelpunt precies heeft gemaakt, weten economen niet exact waarom de economie uit het dal is gekomen.

19 januari 2014

Column Maarten-Jan Bakkum: Ontkoppeling

In de beste jaren van de laatste emerging markets boom had het woord ontkoppeling (“decoupling”) een haast magische klank.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.