Actueel

24 september 2014

Beleggingsvisie september

In de FitVermogen Beleggingsvisie geven we onze maandelijkse visie op de markten, brengen we fondsen onder uw aandacht die naar verwachting de beste vooruitzichten hebben en focussen we onder ‘Fonds onder de aandacht’ op een specifiek fonds. Deze maand is dat het ING First Class Obligatie Fonds, dat al jaren de wind in de zeilen heeft.

17 september 2014

Column: Het ligt niet aan mij!

Beleggers die grote winsten boeken kloppen zichzelf graag op de schouders, maar zo gauw er verlies wordt gedraaid, wijst men maar al te snel naar de ongunstige marktomgeving en pech. Dit gedrag noemt men in de psychologische wetenschap ook wel de ‘self-serving’ of ‘zelf attributie’ bias. Dit houdt in dat wij als mensen de natuurlijke neiging hebben om successen toe te wijzen aan persoonlijke vaardigheden en daartegenover negatieve uitkomsten toewijzen aan factoren van buitenaf. Wat is nu de impact van deze bias op onze beleggingsbeslissingen?

16 september 2014

De stille verbouwing van heilige huisjes

Komend jaar zet Nederland weer een stap in een grote verbouwing. Financiële risico’s verschuiven langzaam maar zeker naar het individu: het collectieve vangnet zal in de toekomst minder royaal zijn. Nederland hervormt daarmee structureel. Op vier terreinen – pensioen, zorg, werk en wonen – zijn maatregelen getroffen die op zichzelf soms ingrijpend zijn, en gezamenlijk een historische omvang hebben. De invoering is geleidelijk, maar het uiteindelijke effect op het overheidsbudget is groot: 24 miljard euro in 2025. Hierdoor kan de Nederlandse overheid de vergrijzing en het opraken van het aardgas opvangen en wordt de economische groei ondersteund. Consumenten zeggen de hervormingen aan te zien komen, maar bereiden zich daar in meerderheid niet op voor.

11 september 2014

Automatisch beleggen in uw favoriete fondsen

Bij FitVermogen is beleggen net zo eenvoudig als online shoppen. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u wilt beleggen. Als u een fonds wilt kopen doet u dit via iDeal. Om het u nog makkelijker te maken is het nu ook mogelijk om automatisch een vast bedrag per maand te beleggen in uw favoriete fonds(en). Dit kan al vanaf € 50,- per fonds.

10 september 2014

Fit voor morgen

De vergrijzing van de bevolking zet onze pensioenen en gezondheidszorg steeds meer onder druk. Financiële beslissingen en risico’s komen hierdoor steeds meer op uw schouders terecht. Vermogen opbouwen wordt daarom steeds belangrijker. Beleggen kan een goede oplossing zijn om uw oude dag te ‘ontzorgen’. Toch heeft niet iedereen tijd en zin om zelf de marktontwikkelingen in de gaten te houden en beleggingskeuzes te maken.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.