Actueel

7 juli 2014

Braziliƫ: voetballand met geweldige economische potentie

Braziliƫ is een voetballand bij uitstek, maar het land heeft ook een enorme economische potentie. Het is voor aandelenbeleggers zaak de boot niet te missen wanneer het land zijn mogelijkheden optimaal gaat benutten. Dat zou al dit jaar het geval kunnen zijn, maar dan moeten de Brazilianen in oktober wel voor een verandering stemmen.

3 juli 2014

Beleggingsvisie juni

 • Economisch momentum verbetert verder;
 • Liquiditeit en zoektocht naar rendement drijft aandelenmarkten;
 • Beleid centrale banken drukt de komende maanden de lange rentes.

19 juni 2014

Uitbetaling interim-dividend Nederlandse ING beleggingsfondsen

Hierbij deelt ING Fund Management B.V. als beheerder van de Nederlandse ING beleggingsfondsen mede dat zij heeft besloten om het interim-dividend (2e kwartaal-dividend in 2014) uit te betalen op 19 juni 2014.

18 juni 2014

62% Nederlanders denkt dat het wel goed komt met zijn pensioen

Uit onderzoek*) in opdracht van FitVermogen.nl (online beleggingsplatform van ING IM) blijkt dat 62 procent van de Nederlanders er vertrouwen in heeft dat zijn toekomstige pensioenvoorziening goed geregeld is. Toch gaat de helft van de respondenten er vanuit dat van alle politieke en sociale veranderingen, de verschuivingen in de pensioensector hen het hardst zal raken op financieel vlak.

17 juni 2014

Beleggen: Waarom en hoe?

Wie elke maand een bedrag overhoudt, kan er voor kiezen om dat bedrag op een spaarrekening te zetten. Maar de spaarrentes staan erg laag. Door inflatie en wellicht 1,2% vermogensrendementsheffing die moet worden betaald over vermogen boven de vrijstelling, teren veel spaarders dus in op hun vermogen. Beleggen is daarom een interessant alternatief om vermogen op te bouwen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.