Actueel

26 maart 2015

Lage olieprijs alleen is niet zaligmakend voor opkomende markten

Een van de meest besproken economische onderwerpen van de afgelopen maanden is de scherpe daling van de olieprijs. Van rond de 110 dollar in de zomer van 2014, dook de prijs van een vat Brentolie naar onder de 50 dollar, om recent weer aan een lichte stijging te beginnen. Hoe pakt dit uit voor de opkomende markten, die de laatste jaren de status van succesverhaal hebben verloren?
De olieprijs alleen is geen wondermiddel, vertelt ING beleggingsstrateeg opkomende markten Maarten-Jan Bakkum.

26 maart 2015

Beleggingsvisie Maart

In de Fitvermogen Beleggingsvisie geven we onze maandelijkse visie op de markten, brengen we fondsen onder uw aandacht met de naar verwachting beste vooruitzichten en focussen we met ‘Fonds onder de aandacht’ op een specifiek fonds.
Deze maand is dat het ING Global Emerging Markets Fund.

20 maart 2015

Wat u wilt weten over dividendbeleggen

20-03-2015-Wat-u-wilt-weten-over-dividendbeleggen-200x200.jpgDividend is voor veel beleggers belangrijk. Geregeld selecteren zij hun fondsen op het dividend dat wordt uitgekeerd. Wat is het voordeel van deze focus en waar moeten dividendbeleggers op letten?

Het totale rendement dat een belegger in aandelen of fondsen kan behalen, bestaat uit koerswinst en dividendrendement..

17 maart 2015

Obligatiebeleggers opgelet: wat doet de rente?

USD.jpgBelegt u in een obligatiefonds of wilt u dat gaan doen? Dan is het belangrijk om te weten dat de stand van de rente op de kapitaalmarkten invloed heeft op uw beleggingen.

10 maart 2015

Morningstar enthousiast over ING First Class Obligatie Fonds

Team 200x200.jpgOnderzoeker Morningstar, een begrip in de financiële wereld, is positief over het ING First Class Obligatie Fonds. De zogenoemde ‘rating’ van het fonds is recent verhoogd van Bronze naar Silver.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.