Ruilverhouding samenvoeging NN Dutch Fund met NN Europa Duurzaam Aandelenfonds

9 november 2022

Begin juli hebben wij u bericht over de Buitengewone Algemene Vergadering van het NN Dutch Fund. Met halverwege augustus een update over de uitslag van deze vergadering, de vervolgstappen en interim dividenduitkering. En eind oktober hebben wij u nog een extra update verstuurd per email en op Actueel.

Samenvoeging met NN Europa Duurzaam Aandelenfonds

NN Investment Partners (NN IP) kijkt voortdurend naar mogelijkheden haar aanbod beter aan te laten sluiten bij haar klanten. Het samenvoegen van het NN Dutch Fund met het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds voldoet aan de toenemende vraag van beleggers naar een meer duurzame beleggingsportefeuille. Daarnaast vindt NN IP het aanbieden van een fonds dat uitsluitend belegt in aandelen binnen een geconcentreerd universum (Nederland) - en als gevolg daarvan beperkte mogelijkheden om een actief beheer te voeren - niet langer passen binnen haar beleggingsstrategie voor de Nederlandse retailmarkt. Het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds heeft een breder beleggingsuniversum en past duurzame criteria toe in het beleggingsproces waardoor het, naar verwachting, aan beleggers meer toegevoegde waarde kan bieden. Ook zijn de lopende kosten van het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds iets lager dan van het NN Dutch Fund. Het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds heeft, net als het NN Dutch Fund, de status van fiscale beleggingsinstelling (“FBI”). Op grond van bovenstaande en na zorgvuldige afweging is besloten NN Dutch Fund samen te voegen met NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds.

U hoeft zelf niets te doen, de samenvoeging zal automatisch voor u worden uitgevoerd.

Orders en ruilverhouding

De ruilverhouding is zodanig dat u voor 1 aandeel NN Dutch Fund 5,039358 aandelen NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds zal ontvangen. U hoeft zelf niets te doen, de samenvoeging zal automatisch voor u worden uitgevoerd. Na ongeveer een werkdag zult u uw aandelen NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds in uw rekeningoverzicht kunnen terugvinden.

Indien u een periodieke aankooporder voor het NN Dutch fund had dan is deze automatisch voor u omgezet naar het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds. Ook als u het NN Dutch fund in uw stortingsmix had, is deze automatisch voor u aangepast. Mocht u geen prijs stellen op deze automatische omzetting dan kunt u de periodieke aankooporder altijd annuleren of uw stortingsmix zelf aanpassen.

terug naar het overzicht

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video