Update NN Dutch Fund

11 augustus 2022

Begin juli hebben wij u bericht over de Buitengewone Algemene Vergadering van het NN Dutch Fund. Afgelopen dinsdag, op 9 augustus, heeft deze vergadering plaats gevonden, en heeft een meerderheid van aandeelhouders besloten tot de intrekking van alle aandelen. Deze intrekking van aandelen is nodig om de hieronder vermelde toekomstige samenvoeging te kunnen effectueren. Bijgaand treft u de formele besluitvorming van de Buitengewone Algemene Vergadering aan.

Samenvoeging met NN Europa Duurzaam Aandelenfonds

NN Investment Partners (NN IP) vindt het aanbieden van een fonds dat uitsluitend belegt in aandelen binnen een geconcentreerd universum (Nederland) en als gevolg daarvan beperkte mogelijkheden heeft om een actief beheer te voeren, niet langer passen binnen haar beleggingsstrategie voor de Nederlandse retailmarkt en acht het voortbestaan van het NN Dutch Fund daarom niet langer opportuun. Het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds heeft een breder beleggingsuniversum en past duurzame criteria toe in het beleggingsproces waardoor het, naar verwachting, aan beleggers meer toegevoegde waarde kan bieden. Daarnaast voldoet een belegging in het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds aan de toenemende vraag van beleggers naar een meer duurzamere beleggingsportefeuille. Het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds N.V. heeft, net als het NN Dutch Fund, de status van fiscale beleggingsinstelling (“FBI”). Op grond van het bovenstaande en na zorgvuldige afweging heeft NN IP besloten het NN Dutch Fund samen te voegen met het NN Europa Duurzaam Aandelenfonds. NN IP acht de voorzetting van het NN Dutch Fund in het NN Europa Duurzaam Aandelenfonds, in het belang van de beleggers in het NN Dutch Fund.

De samenvoeging zal plaatsvinden op een nog door NN IP vast te stellen datum in november 2022. Uiteraard zullen wij u daar later verder over berichten.

Interim dividenduitkering

Vanwege bovenstaande samenvoeging zal het NN Dutch fund een interim dividenduitkering verrichten. Het NN Dutch fund keert een bruto dividend van € 3,61 per aandeel uit op 31 augustus 2022, waarbij de zogeheten ‘ex-dividend’ datum is vastgesteld op 10 augustus 2022.

terug naar het overzicht

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video