Samenvoeging NN Dutch fund met NN Europa Duurzaam Aandelenfonds

24 oktober 2022

Begin juli hebben wij u bericht over de Buitengewone Algemene Vergadering van het NN Dutch Fund. En halverwege augustus een update over de uitslag van deze vergadering, de vervolgstappen en interim dividenduitkering.

Samenvoeging met NN Europa Duurzaam Aandelenfonds

NN Investment Partners (NN IP) kijkt voortdurend naar mogelijkheden haar aanbod beter aan te laten sluiten bij haar klanten. Het samenvoegen van het NN Dutch Fund met het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds voldoet aan de toenemende vraag van beleggers naar een meer duurzame beleggingsportefeuille. Daarnaast vindt NN IP het aanbieden van een fonds dat uitsluitend belegt in aandelen binnen een geconcentreerd universum (Nederland) - en als gevolg daarvan beperkte mogelijkheden om een actief beheer te voeren - niet langer passen binnen haar beleggingsstrategie voor de Nederlandse retailmarkt. Het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds heeft een breder beleggingsuniversum en past duurzame criteria toe in het beleggingsproces waardoor het, naar verwachting, aan beleggers meer toegevoegde waarde kan bieden. Ook zijn de lopende kosten van het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds iets lager dan van het NN Dutch Fund. Het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds heeft, net als het NN Dutch Fund, de status van fiscale beleggingsinstelling (“FBI”). Op grond van bovenstaande en na zorgvuldige afweging is besloten NN Dutch Fund samen te voegen met NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds.

U hoeft zelf niets te doen, de samenvoeging zal automatisch voor u worden uitgevoerd.

Orders en belangrijke data

  • Laatste handelsdag op dinsdag 1 november tot uiterlijk 13:15 kunt u een laatste order inleggen
  • Geen orders mogelijk vanaf het laatste handelsmoment t/m woensdag 9 november
  • Samenvoeging woensdag 9 november
De ruilverhouding wordt woensdagmiddag 9 november vastgesteld, hiervoor zal ook een bericht op Actueel worden gepubliceerd

Indien u momenteel een periodieke aankooporder heeft voor het NN Dutch fund dan zal deze automatisch voor u worden omgezet naar het NN Europa Duurzaam Aandelen Fonds. Ook als u het NN Dutch fund in uw stortingsmix heeft, wordt deze automatisch voor u aangepast. Mocht u geen prijs stellen op deze automatische omzetting dan kunt u de periodieke aankooporder altijd annuleren of uw stortingsmix zelf aanpassen.

terug naar het overzicht

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video