News

16 juli 2024

Dynamic Mix kwartaalupdate: Wereldwijde aandelen zetten hun opmars voort, staatsobligaties verliezen ook dit kwartaal terrein

Terugblik

Hoewel de Amerikaanse economie in de eerste helft van 2024 veerkrachtiger bleek dan verwacht, begint de Amerikaanse economische groei de laatste tijd enige tekenen van verzwakking te vertonen, met name in de consumentenuitgaven. Buiten de VS trok de groei aan, zij het vanaf een lager niveau. In de Eurozone kwam de economische groei over het eerste kwartaal hoger uit dan verwacht (+1,3% geannualiseerd t.o.v. -0,25% tijdens het 4de kwartaal van 2023), maar de laatste economische signalen stelden enigzins teleur. Het Chinese bbp in het eerste kwartaal verraste ook opwaarts (+5,3% op jaarbasis tegenover de consensusverwachting van 4,8%), maar in het tweede kwartaal bleven de Chinese economische cijfers gemengd.

20 juni 2024

Jaarlijkse Dividenduitkering Nederlandse Goldman Sachs beleggingsfondsen

Goldman Sachs Asset Management B.V. laat u, als beheerder van de Goldman Sachs beleggingsfondsen, graag weten dat verscheidene Nederlandse Goldman Sachs beleggingsfondsen hun jaarlijks dividend zullen uitkeren.

14 mei 2024

Jaarlijkse aandeelhoudersvergadering Goldman Sachs fondsen

Op 19 juni a.s. zullen de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen van de Goldman Sachs fondsen plaatsvinden. Aandeelhouders die zich hier voor willen registreren kunnen dit doen tot 7 juni a.s.

30 april 2024

Dynamic Mix kwartaalupdate: Aandelen bleven sterk presteren in het eerste kwartaal, staatsobligaties verloren licht terrein

Terugblik

Na een sterk einde van 2023, bleven wereldwijde aandelen uitstekend presteren tijdens het eerste kwartaal van 2024. Hierdoor bereikten verschillende aandelenindices nieuwe recordhoogtes. Tekenen van verbetering in de wereldwijde maakindustrie, een veerkrachtige Amerikaanse economie en een herbalancerende arbeidsmarkt ondersteunden de risicobereidheid onder beleggers. Verder reageerden de markten enthousiast op de plannen van de belangrijkste centrale banken (met uitzondering van de Bank of Japan (BoJ)) om waarschijnlijk rond medio 2024 hun beleidsrente te beginnen verlagen.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.
  BI45-240x140.jpg