NN Groep komt strategisch partnership overeen met Goldman Sachs

23 augustus 2021

OvereenkomstVorige week heeft NN Group in een persbericht aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt met Goldman Sachs Asset Management (GSAM), een toonaangevende wereldwijd opererende Amerikaanse vermogensbeheerder, om de nieuwe eigenaar van NN Investment Partners (NN IP) te worden. Hierin geeft NN Group aan dat zij een strategisch partnerschip is overeengekomen waarbij NN IP en GSAM de vermogensbeheerdiensten zullen blijven leveren aan NN Group voor een periode van minimaal 10 jaar. De afsluiting van de transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 plaatsvinden.

Met locaties over de hele wereld biedt GSAM klanten een toegewijd partnerschap met focus op het behalen van lange termijn prestaties met traditionele en alternatieve beleggingen. Deze transactie sluit goed aan bij de strategische doelstelling van GSAM om de Europese activiteiten verder uit te bouwen en het wereldwijde platform uit te breiden. NN IP is een zeer complementaire aanvulling op de bestaande Europese activiteiten van GSAM. Tegelijkertijd heeft Goldman Sachs de ambitie om verantwoord beleggen centraal te stellen in haar bedrijfsvoering.

We zijn er trots op dat Goldman Sachs in NN IP de juiste partner heeft gevonden om deze ambitie waar te maken en zijn enthousiast over de kansen die dit biedt aan onze klanten en onze medewerkers. De collega's van NN IP treden na het sluiten van de transactie toe tot GSAM en Nederland wordt een belangrijke vestigingsplaats voor de Europese activiteiten.

Wat betekent dit voor u?
Deze transactie brengt twee grote internationale vermogensbeheerders samen, elk met vele decennia beleggingservaring en een complementair profiel, wat resulteert in toonaangevende marktposities in de VS en Europa. Goldman Sachs Asset Management heeft wereldwijd meer dan $ 2,3 biljoen aan beleggingen onder toezicht, en met deze transactie zullen de beleggingen in Europa meer dan $ 600 miljard bedragen.

In de combinatie met GSAM zullen we in een geweldige positie zijn om beleggings- en advieskwaliteit te blijven leveren aan onze klanten en aan de NN-verzekeringstak. Tegelijkertijd biedt het gezamenlijke bedrijf een breder platform om de groei te versnellen en ons aanbod en onze service aan klanten verder te verbeteren. Klanten zullen profiteren van een zeer complementair productportfolio in verschillende asset classes, toegang tot een sterk wereldwijd netwerk en toptalent in de branche en verdere investeringen op gebieden zoals technologie, data en verantwoord beleggen.


Uw beleggingen zijn in betrouwbare handen
Onze klanten staan voorop in alles wat we doen. Het is onze prioriteit en die van GSAM om de dienstverlening die u van ons gewend bent te ontvangen te blijven bieden. De aankondiging van vorige week verandert niets aan de manier waarop uw vermogen door ons wordt beheerd en door wie u wordt bediend als klant.

We werken momenteel nauw samen met GSAM en NN Group om de transactie te kunnen sluiten in het eerste kwartaal van 2022. Mochten wij in de tussentijd of daarna relevant nieuws hebben, dan zullen wij u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte stellen.

We willen u bedanken voor uw voortdurende steun en vertrouwen en kijken ernaar uit om zaken met u te blijven doen.

terug naar het overzicht

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video

Disclaimer  |  Beveiliging  |  Privacy and Cookie statement  |  Juridische informatie  |  Contact