Nu ook makkelijk ‘switchen’ op FitVermogen

2 februari 2015

Wilt u kosteloos van fonds veranderen? Met een beleggingsrekening van FitVermogen kunt u nu met een druk op de knop en zonder kosten van beleggingsfonds ‘switchen’.

Nu ook makkelijk switchen op fitvermogen.jpgHoe werkt dit?
Vanuit uw portefeuille geeft u aan een zogeheten switchorder te willen plaatsen. U geeft dan opdracht een bepaald fonds te verkopen en de opbrengst van de verkoop direct te beleggen in een ander fonds dat beschikbaar is op FitVermogen. Net als bij een Aan- en/of Verkooporder zijn er ook aan ‘Switchorders’ géén transactiekosten verbonden.

In het tabblad Portefeuille kunt u onder de knop ‘transactie’ per fonds een keuze maken tussen Kopen, Verkopen of Switchen. Nadat u heeft gekozen voor ‘Switch’ dient u eerst aan te geven hoeveel stukken u wilt verkopen van het betreffende fonds in uw portefeuille. Vervolgens maakt u direct een keuze welk fonds u wenst aan te kopen met de opbrengst van de verkoop.

Wat is het voordeel van switchen?
Het voordeel van switchen is dat u geen afzonderlijke Aan – en Verkoopopdracht hoeft in te voeren. De status van uw Switchorder kunt u zoals gebruikelijk terugvinden in uw Transactieoverzicht.

Wist u al dat u ook automatisch kunt beleggen op FitVermogen?

Naast het plaatsen van een Switchorder, biedt FitVermogen ook de mogelijkheid om automatisch een vast bedrag per maand te beleggen in uw favoriete fonds(en). Dit kan al vanaf € 50,- per fonds.

Wanneer u een fonds aankoopt, klikt u in de kooporder op “maandelijks” en vult u het bedrag in. Als u maandelijks wilt beleggen in een fonds dat u al in uw portefeuille heeft, klikt u in uw orderoverzicht op het ‘edit icoontje’ achter dit fonds. Vervolgens klikt u op “maandelijks” en vult u het bedrag in dat u wilt beleggen. Vergeet a.u.b. niet uw bank (met een periodieke overschrijving via internetbankieren) opdracht te geven om maandelijks het door u gewenste bedrag tijdig over te maken naar uw FitVermogen rekening.

Maandelijks beleggen bij FitVermogen is niet alleen eenvoudig maar ook flexibel. Wilt u een ander bedrag of in een ander fonds beleggen, dan kunt u dit zelf online aanpassen. Ook bent u natuurlijk vrij om op ieder moment het door u opgebouwde vermogen op te nemen of om de automatische betaling stop te zetten.

De informatie in dit document is uitsluitend opgesteld ter informatie en is geen aanbod noch een uitnodiging om effecten of een beleggingsinstrument te kopen of verkopen of om deel te nemen in een handelsstrategie. Beleggers zouden zelf advies moeten vragen indien ze twijfelen over de geschiktheid van een belegging. Hoewel de inhoud van dit document met de meeste zorg is samengesteld en gebaseerd is op betrouwbare informatiebronnen, wordt er geen enkele uitdrukkelijke of impliciete garantie of verklaring gegeven omtrent de juistheid of volledigheid van de informatie. De informatie en mogelijke aanbevelingen in dit document kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. ING Asset Management B.V., noch enig andere vennootschap of onderdeel dat behoort tot de NN Group dan wel de ING Groep, noch een van haar functionarissen, haar directeuren of werknemers aanvaarden enige aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid met betrekking tot de hierin opgenomen informatie of mogelijke aanbevelingen. Het is niet toegestaan dit document te vermenigvuldigen, door te sturen, te distribueren, te verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, zonder de voorafgaande uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

terug naar het overzicht

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video