1 op 8 Nederlanders vertrouwt meer op loterij dan beleggen

6 februari 2014

Uit recent onderzoek van ING Investment Management (ING IM) voor FitVermogen.nl* blijkt dat 1 op de 8 Nederlanders denkt eerder zijn financiële doelen te bereiken door een lot uit de loterij, dan door te beleggen. Dit terwijl de kans op de hoofdprijs bij de staatsloterij slechts 1 op 2,9 miljoen** is.

Op dit moment belegt 11% van de Nederlanders om zijn financiële toekomst veilig te stellen en 13% hoopt dit te doen door middel van een loterijwinst. De meeste Nederlanders (51%) zien – ondanks de historisch lage rentes – sparen nog steeds als de beste manier om hun financiële doelen te bereiken.

Wel lieten cijfers van  De Nederlandsche Bank (DNB)*** eind januari zien dat het spaargedrag van consumenten verandert. Nederlanders gaan steeds minder sparen bij banken. Door de verdere daling van de spaarrente is het voor consumenten interessant om te kijken naar alternatieven, zoals beleggen.

Ivar Roeleven, Directeur Beleggingsfondsen Europa bij ING IM: “Financiële onzekerheid, de lage spaarrente en een terugtredende overheid maken het voor Nederlanders belangrijker dan ooit om zelf vermogen op te bouwen voor zaken zoals pensioenaanvulling, educatie en zorgkosten. Wij willen consumenten hierop wijzen en aanzetten tot nadenken over de effecten van alle veranderingen op hun financiële situatie. Uiteindelijk hopen wij hen te stimuleren om deze effecten in actie te vertalen.”

Het onderzoek van ING IM toont aan dat één op de vijf Nederlanders belangstelling heeft voor een online beleggingsplatform als FitVermogen. Via dit online platform kan eenieder eigenhandig vermogen opbouwen. Zo werkt men op eigen kracht naar een financieel doel en houdt men zelf de touwtjes in handen wat hun financiële toekomst betreft.

*  Onderzoek van ING IM voor haar beleggingsplatform FitVermogen uit januari 2014, gehouden onder representatieve selectie van de Nederlandse bevolking.
**  Gemiddeld genomen worden er elke trekking 2,9 miljoen loten verkocht en op één daarvan valt een gegarandeerde hoofdprijs. De winkans van deze prijs bedraagt 1 op 2,9 miljoen.
***    http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/statistisch-nieuws-2014/index.jsp


Disclaimer
De informatie in dit document is uitsluitend opgesteld ter informatie en is geen aanbod noch een uitnodiging om effecten of een beleggingsinstrument te kopen of verkopen of om deel te nemen in een handelsstrategie. Beleggers zouden zelf advies moeten vragen indien ze twijfelen over de geschiktheid van een belegging. Hoewel de inhoud van dit document met de meeste zorg is samengesteld en gebaseerd is op betrouwbare informatiebronnen, wordt ten aanzien van de volledigheid of juistheid ervan, uitdrukkelijk of stilzwijgend, geen enkele aansprakelijkheid aanvaard, garantie of verklaring gegeven. De informatie en mogelijke aanbevelingen in dit document kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. ING Investment Management (Europe) B.V., noch enig andere vennootschap of onderdeel dat behoort tot ING Groep, noch een van haar functionarissen, haar directeuren of werknemers aanvaarden enige aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid met betrekking tot de hierin opgenomen informatie of mogelijke aanbevelingen. Geen aansprakelijkheid zal worden aanvaard voor schade die door de lezers wordt geleden als het gevolg van het gebruik van of het zich baseren op dit document. Het is niet toegestaan dit document te vermenigvuldigen, door te sturen, te distribueren, te verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, zonder de voorafgaande uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

terug naar het overzicht

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video