NN IP en Goldman Sachs Asset Management gaan samen verder

11 april 2022

Beste FitVermogen-klant,

In augustus 2021 hebben we u geïnformeerd over de voorgenomen overname van NN Investment Partners (NN IP) door Goldman Sachs en in februari 2022 hebben wij u een e-mail gestuurd over de laatste voorbereidingen.
En vandaag informeren wij u over de afronding van de overname. Na een lange en succesvolle geschiedenis met NN Group, slaat NN IP de handen ineen met Goldman Sachs Asset Management.

Onze combinatie met Goldman Sachs Asset Management creëert een platform met meer dan $2,8 biljoen[1] aan gecombineerd beheerd vermogen. Samen bieden wij duurzame beleggingsoplossingen en een volledige reeks aan producten. Wij geloven dat onze klanten zullen profiteren van een uitgebreid fondsenaanbod en verdere investeringen op het gebied van technologie, data en duurzaam beleggen.

Wij zijn enthousiast over het samengaan van onze organisaties en kijken uit naar de start van de integratie. Drie doelstellingen liggen ten grondslag aan ons partnerschap: excelleren in duurzaam beleggen, het verbreden van onze beleggingsexpertise en oplossingen voor klanten, en het uitbreiden van onze positie op de Europese markt.

Excelleren in duurzaam beleggen
Duurzaam beleggen blijft de kern van onze aanpak. Ons bestaande expertisecentrum op het gebied van duurzaamheid, gevestigd in Nederland, zal worden ingezet binnen Goldman Sachs Asset Management om de beleggingsteams wereldwijd te ondersteunen. In lijn met de ambitie van Goldman Sachs Asset Management, zal onze expertise op het gebied van duurzaam beleggen en ESG-integratie op termijn worden gebruikt om bestaande beleggingsprocessen te versterken en te verdiepen binnen verschillende strategieën.

Verbreding van beleggingsexpertise en klantoplossingen
NN Investment Partners en Goldman Sachs Asset Management hebben een sterk complementair productaanbod. De combinatie van NN IP’s sterke Europese en duurzame beleggingsproducten en de top vijf-positie van Goldman Sachs in alternatieve oplossingen, versterkt ons platform en biedt een breed productaanbod voor onze klanten. Ook is er een langdurige samenwerkingsovereenkomst om het vermogen van NN Group te blijven beheren.

Uitbreiding van onze Europese activiteiten
Deze transactie brengt het beheerd vermogen van Goldman Sachs Asset Management in Europa tot meer dan $600 miljard. Wij bouwen voort op onze aanwezigheid en distributienetwerken in de Europese markt. Nederland zal een belangrijke strategische locatie worden voor Goldman Sachs’ Europese activiteiten. Dit stelt ons in staat dicht bij onze klanten te blijven en hen van dienst zijn op de manier die bij hun behoeften past.

Uw vermogen blijft in vertrouwde handen
Onze klanten staan op nummer één. Wij blijven toegewijd aan het bieden van sterke beleggingsoplossingen en optimale dienstverlening aan onze klanten. Wij blijven gericht op de stabiliteit van onze teams, processen en diensten. Wij werken nauw samen met Goldman Sachs Asset Management op een manier die ons in staat stelt om hoogwaardige dienstverlening aan onze klanten te blijven leveren.

Wij zijn enthousiast over de kansen die voor onze klanten en medewerkers in het verschiet liggen en danken u voor de voortdurende samenwerking en vertrouwen. Wij blijven ter beschikking voor al uw vragen.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van NN Investment Partners,

Hester Borrie,
Chief Client Officer

[1]Alle data per 31 december 2021.

back to overview

Wanneer beleggen?


  • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

    Start de video