Actueel

30 augustus 2023

Dynamic Mix maandupdate: staatsobligaties zijn verdeeld in juli, aandelen presteren opnieuw goed

Terugblik

Aandelen leverden ook in juli een mooi beleggingsresultaat. Onder meer een lager dan verwachte inflatie droeg hier aan bij, net als meevallende economische cijfers in de VS en beter dan verwachte Amerikaanse bedrijfswinsten in het tweede kwartaal. In Europa en China was de economische activiteit aan de zwakke kant.

 

1 augustus 2023

Dynamic Mix maandupdate: juni was goede maand voor aandelen

Terugblik

Aandelenbeleggingen leverden in juni een mooi resultaat. Macro-economische data zorgden voor afnemende zorgen over een mogelijke recessie op de korte termijn. Vanwege sterke arbeidsmarktcijfers, een goed draaiende dienstensector en een aanhoudend hoge inflatie hielden centrale banken wel vast aan hun rentebeleid, dat onverminderd gericht is op inflatiebestrijding.

10 juli 2023

Dynamic Mix maandupdate: grote verschillen op markten in mei

Terugblik

Op de financiële markten waren vorige maand grote verschillen zichtbaar, terwijl de macro-economische data evenmin eensluidend waren.

5 juli 2023

BAVA Goldman Sachs Premium Dividend fund

Goldman Sachs Asset Management B.V. (de "Beheerder") is voornemens om het Goldman Sachs Premium Dividend Fund (NL) (“Verdwijnende Fonds”) samen te voegen met het Goldman Sachs Europe Equity Fund (NL) (“Verkrijgende Fonds”). Voor een gedetailleerde beschrijving van de samenvoeging, de redenen daarvoor en de precieze gevolgen daarvan voor de huidige aandeelhouders in het Verdwijnende Fonds wordt verwezen naar het door de Beheerder opgestelde informatie document, dat vanaf heden beschikbaar is op www.gsam.com/responsible-investing onder Nieuws en mededelingen van de Beheerder (het "Informatie Memorandum").

22 juni 2023

Jaarlijkse Dividenduitkering Nederlandse Goldman Sachs beleggingsfondsen

DividendDe directie, tevens zijnde de beheerder Goldman Sachs Asset Management B.V. laat u, als beheerder van de Goldman Sachs beleggingsfondsen, graag weten dat verscheidene Nederlandse Goldman Sachs beleggingsfondsen hun jaarlijks dividend zullen uitkeren. Deze Nederlandse beleggingsfondsen keren dit dividend uit op 19 juli 2023, waarbij de zogeheten ‘ex-dividend’ datum is vastgesteld op 28 juni 2023.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.