Actueel

10 oktober 2014

Doel belangijker dan winst

FitVermogen heeft de ambitie om mensen in de gelegenheid te stellen op eigen kracht en tegen geringe kosten hun financiële doelen te bereiken. In samenwerking met CASH heeft FitVermogen deze zomer onderzoek gedaan naar de behoeften van beleggers bij vermogensopbouw voor specifieke doelen, zoals bijvoorbeeld de toekomstige studie van hun kinderen. Dit is een zeer actueel onderwerp door de aangekondigde veranderingen op het gebied van studiefinanciering. CASH spreekt hierover met Ronald Sminia, Directeur Beleggingsfondsen Nederland bij ING IM.

26 september 2014

Europa: Geen reden tot paniek

De vooruitzichten voor de Europese economie zijn enigszins onzekerder geworden, maar er zijn voldoende factoren die Europa op het juiste groeipad kunnen houden!

24 september 2014

Beleggingsvisie september

In de FitVermogen Beleggingsvisie geven we onze maandelijkse visie op de markten, brengen we fondsen onder uw aandacht die naar verwachting de beste vooruitzichten hebben en focussen we onder ‘Fonds onder de aandacht’ op een specifiek fonds. Deze maand is dat het ING First Class Obligatie Fonds, dat al jaren de wind in de zeilen heeft.

17 september 2014

Column: Het ligt niet aan mij!

Beleggers die grote winsten boeken kloppen zichzelf graag op de schouders, maar zo gauw er verlies wordt gedraaid, wijst men maar al te snel naar de ongunstige marktomgeving en pech. Dit gedrag noemt men in de psychologische wetenschap ook wel de ‘self-serving’ of ‘zelf attributie’ bias. Dit houdt in dat wij als mensen de natuurlijke neiging hebben om successen toe te wijzen aan persoonlijke vaardigheden en daartegenover negatieve uitkomsten toewijzen aan factoren van buitenaf. Wat is nu de impact van deze bias op onze beleggingsbeslissingen?

16 september 2014

De stille verbouwing van heilige huisjes

Komend jaar zet Nederland weer een stap in een grote verbouwing. Financiële risico’s verschuiven langzaam maar zeker naar het individu: het collectieve vangnet zal in de toekomst minder royaal zijn. Nederland hervormt daarmee structureel. Op vier terreinen – pensioen, zorg, werk en wonen – zijn maatregelen getroffen die op zichzelf soms ingrijpend zijn, en gezamenlijk een historische omvang hebben. De invoering is geleidelijk, maar het uiteindelijke effect op het overheidsbudget is groot: 24 miljard euro in 2025. Hierdoor kan de Nederlandse overheid de vergrijzing en het opraken van het aardgas opvangen en wordt de economische groei ondersteund. Consumenten zeggen de hervormingen aan te zien komen, maar bereiden zich daar in meerderheid niet op voor.

Wanneer beleggen?


 • Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf € 25,- en tegen lage kosten.

  Start de video

Video's

 • Periodiek beleggen

  Bij FitVermogen kunt u automatisch een vast bedrag per maand inleggen in de beleggingsfonds(en) van uw keuze.

 • Wanneer beleggen?

  Heeft u een vermogen of klein bedrag per maand beschikbaar en wilt u dit laten groeien? Dan kan beleggen iets voor u zijn. Bij FitVermogen.nl kan het al vanaf 25,- en tegen lage kosten.

 • Basisregels beleggen

  De basisregels van beleggen: Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Spreid het risico. Probeer stap voor stap in te stappen en begin zo vroeg mogelijk met beleggen.

 • Eenvoudig aanvullend pensioen opbouwen

  De pensioenwetgeving is versoberd. Hierdoor moet u zelf meer regelen voor uw inkomen later. Deze animatie legt in circa twee minuten uit hoe u eenvoudig en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.